bim sustavi
bim sustavi linear reseller

Proizvodi

liNear za Autodesk proizvode

Od ranih 90 -ih godina liNear razvija svoj CAD softver kao moćnu aplikaciju za AutoCAD i odgovarajuće vertikalne proizvode AutoCAD Architecture i AutoCAD MEP. Trenutno podržane verzije Autodeska su: AutoCAD, AutoCAD Architecture i AutoCAD MEP. Obitelji programa Desktop, Design 3D i Analyze obavljaju sav posao s AutoCAD -om i čine sučelja nepotrebnima.

Zanimljiva alternativa široko korištenim AutoCAD instalacijama, nudimo vam i naše proizvode kao neovisnu varijantu liNear CADinside. S integriranom CAD funkcionalnošću koju proizvodi Autodesk. Ako želite koristiti samo pojedinačne module naših opsežnih CAD rješenja, ekonomski najrazumnije rješenje mogla bi biti varijanta s integriranom CAD jezgrom. Rješenja liNear identična su u obje verzije programa i naravno 100% kompatibilna.

Za Autodesk Revit slijedimo istu filozofiju kao i za AutoCAD koja je već poznata. Stvaramo tijek rada i izbjegavamo zaobilazna rješenja s ciljem da postignu što veću produktivnost. Stoga radimo izravno u modelu i integrirali smo alate za projektiranje, kao i proračune u program bez sučelja sklonih pogreškama. Kako bismo Revit učinili pravim inženjerskim alatom, nudimo mnoge alate za projektiranje, analizu i upravljanje zgrada koji kombiniraju naredbe na način koji štedi vrijeme i proširuju se za HVAC i inženjere cjevovoda. Dostupni su dodatni alati za konstruktivnu i učinkovitu suradnju unutar integriranog dizajna s BIM -om.

Vrste integriranih sučelja za Revit i AutoCAD

Pregled procesa izrade MEP projekta pomoću liNear portfelja proizvoda

bim sustavi linear mep koraci

Zašto podjela naših proizvoda na module?

Jednostavan odgovor je: U projektnim uredima te poslove često obavljaju različite osobe.
Crtači i tehničari više rade sa stolnim modulima, dok se inženjeri usredotočuju na izgradnju i analizu modula.
Za podjelu disciplina na grijanje/hlađenje, vodu i ventilaciju uzima se u obzir činjenica da mnogi projektantski uredi rade samo u vodenim disciplinama, dok drugi mogu raditi samo ventilaciju.
Ovim pristupom proizvodima u mogućnosti smo konfigurirati prilagođeno rješenje za svakog različitog kupca. Pa na kraju plaća samo ono što mu stvarno treba.

Zašto se odlučiti za kupnju liNear proizvoda?

  1. Cjeloviti portfelj

Izgradnja i izračun od jednog dobavljača za sve relevantne discipline! Ovo se pokazalo kao vrlo jak argument: Smanjite broj sučelja sklonih pogreškama.Uklonite rasprave o tome “tko je odgovoran ako stvari ne funkcioniraju prema očekivanjima”

  1. Modularnost

Vidimo da nije dovoljno ponuditi samo jedan proizvod za cjevovode, a drugi za ventilaciju. Sa strukturom našeg portfelja proizvoda, kupac može kombinirati upravo ono što mu je potrebno za njegov rad ili projekt. I koji god modul u početku kupi napravio je prvi korak u skalabilnom rješenju.

  1. Sučelje prilagođeno procesu izrade projekta

Da biste imali dobru krivulju učenja, nije dovoljno samo ispuniti Revit traku nekim ikonama i gumbima. Učiniti prave alate dostupnima u pravo vrijeme ono je što ubrzava vaš rad.
Naš pristup korisničkom sučelju temeljen na radnom toku pomaže korisniku da bude produktivan od samog početka.

  1. Namjenski softver za izračun za kvalificirane inženjere

Hidraulični proračuni za inženjere previše su složeni da bi se mogli izraziti jednostavnom formulom gubitka tlaka. Izračun različitih sustava vrlo je različit i mora zadovoljiti zahtjeve standarda.
U kombinaciji sa skupovima podataka proizvođača rezultati su mnogo bliži stvarnosti.
Vrijedi napomenuti da naši industrijski partneri sami koriste naša softverska rješenja za podršku svojim klijentima, koji su instalateri, ali i projektanti. I naravno, podržavamo sve Revit aplikacije trećih strana ili da ste sami stvorili unutar naših modula za izračunavanje.

Building Analyse modul (Heating, Cooling)

Proces projektiranja MEP-a započinje arhitektonskim modelom. Poželjno je da to bude 3D BIM model a u nekim slučajevima je dovoljan i 2D model. Na temelju pripremljenog termalnog modela zgrade izračunavaju se opterećenja za grijanje i hlađenje. Pomoću tih opterećenja dimenzioniraju se sobni ili podni uređaji za grijanje i hlađenje poput radijatora, konvektora, ventilatorskih konvektora, sustava za grijanje poda i još mnogo toga..

Ovi koraci u procesu projektiranja odrađuju se pomoću modula Building Analyse (Grijanje, Hlađenje).

bim sustavi linear building

Desktop modul (Heating, Cooling, Water, Ventilation)

U nastavku, uz planirani prostor, gruba topologija sustava može se uskladiti s arhitektom. Na temelju toga započinje izrada unaprijed dimenzioniranih sustava cijevi i kanala. Ovo je najveći dio posla. I na kraju je neophodan korak planiranje otvora u međusobnom dogovoru između arhitekte i MEP projektanta.

Ovaj dio dizajna pokriva naša obitelj proizvoda Desktop. Desktop moduli dostupni su za grijanje i hlađenje, za vodu i za ventilaciju. Uz mnogo općih funkcionalnosti, svaka radna površina nudi naredbe i sadržaj specifične za disciplinu.

bim sustavi linear desktop

Analyze modul (Heating, Cooling, Potable Water, Waste Water Ventilation, Gas)

Najvažniji korak na našem putu do energetski učinkovitih sustava napravljen je uz pomoć posebnih modula za proračun. Svaki stručnjak zna da se sustav pitke vode ne može izračunati na isti način kao sustav grijanja ili čak odvodnje. Zato liNear nudi namjenske izračune za različite sustave. Naši računski moduli pokrivaju brojne hidraulične specijalnosti koje su apsolutno bitne za naše klijente: sustavi s više kotlova, izmjenjivači topline, asimetrična cirkulacija, Venturi sustavi za ispiranje, proračun zvuka u prostoriji itd… Hidraulični proračuni s kompletnim specifikacijama materijala i predaja investitoru izvode se s našim proizvodima Analyze.

Dostupni su za grijanje, hlađenje, ventilaciju, pitku vodu, otpadnu vodu i plin.

bim sustavi linear analyse